Бургас

Град Бургас е най-големият морски град на югоизточното Черноморие, който може да предложи много повече от почивка на море. Тук да се видят множество исторически места, паметници и забележителности, а след дългата разходка всеки уморен и прегладнял гост ще има възможността да отседне сред приятна обстановка, професионално обслужване и да се наслади на специалитети и напитки от някои заведения  в Бургас.

Независимо от местонахождението на отсядане в град Бургас или целта на визитата, гостите на града могат да се полюбуват на уникалността на града, чрез обиколка из улиците му.

В топлите месеци на годината, както и в разгара на лятото в град Бургас се провеждат редица фестивали, които са станали част от увеселителните програми и развлеченията на града.

За любителите на природни забележителности, четирите Бургаски езера са истинско чудо. Тяхното великолепие прави града още по-приказен и пленителен. Имената на Бургаските езера са Мандренско, Поморийско, Атанасовско и Бургаско езеро.

И отново след дългата разходка ще настъпи време за приятно отсядане и на разхладителни напитки в някое от неповторимите бургаски заведения.

От културни и исторически забележителности, града може да омае всеки с една от най-старинните постройки в Бургас, Регионалния Исторически музей, съхраняваща забележителни изложби. Не по-малък интерес будят Етнографски музей, със своите кукерски маски, атрибути за всякакви ритуали от миналото и други.

В природонаучния музей на Бургас могат да се разгледат, над 1000 типа влечуги и насекоми и влечуги, защитени видове ан флора и фауна.

Сред неповторимите атракция за град Бургас, безспорно класацията печели Морската градина. Тя дава възможности за почивки и разходки подправени с много природна красота и морски бриз. Морската градина на Бургас има прекрасно изложение върху хълм на брега и около красиви цветни лехи и дървета. Не липсват и множество скулптури.

Заведения и ресторанти в Бургас работят денонощно и предлагат на своите посетители прекрасни ястия от национална и европейска кухня, вина, алкохолни и безалкохолни напитки, според желанията на всеки. А сред най-приятното е, че изборът на хотели в Бургас е неизчерпаем и винаги може да се съчетае една почивка с микс от развлечения, забава и разкош.

Comments are closed.